ENBIDESIGN REALISEERT UW PROJECT IN BIM

ENBIDESIGN ADVISEERT BIM

ENBIDESIGN ADVISEERT BIM

ENBIDESIGN adviseert BIM.

Wat is BIM?
BIM (Bouw Informatie Model) wordt beschouwd als de belangrijkste innovatie in de bouw van de laatste jaren. Het centrale idee achter BIM is een digitaal driedimensionaal gebouwmodel waarin alle gegevens ten behoeve van het ontwerp-, bouw- en beheerproces zijn geïntegreerd. Alle betrokken partijen in het proces dienen hiermee te werken. Dit alles vraagt om nieuwe inzichten in de aspecten Cultuur, Methodiek, Organisatie en Proces.
 
Het grote voordeel van BIM

ENBIDESIGN is overtuigd van de kracht van BIM en de toekomstige mogelijkheden. Als vooruitstrevende en onderscheidende organisatie waarborgen we hiermee ook onze continuïteit. Daarom hebben wij flink in BIM geïnvesteerd en ontwikkelen we het tot een standaard werkmethodiek.

Wat is hiervan het grote voordeel voor u? Als ontwikkelaar/eigenaar/gebruiker kunt u op ieder moment inzicht krijgen in alle data van uw gebouw tijdens alle fasen van het project. Bovendien zorgt BIM voor een sterke verlaging van de faalkosten tijdens ontwerp en uitvoering.
 
BIM voor u: een beter product voor dezelfde prijs
En tijdens ontwerp en uitvoering? Ook dan is werken met BIM efficiënter dan op conventionele wijze. De kracht van de software en koppeling van rekenmodellen aan de PvE-data voorkomt dubbel werk. Bovendien worden tussentijds alle wijzigingen in de informatie- en rekenmodellen doorgevoerd. Wat dat voor u betekent? U krijgt zo een beter product voor dezelfde prijs.

Samenwerking.

Samenwerking basis voor succes

In de bouwketen neemt de roep om meer transparantie, openheid en integrale samenwerking toe. BIM is hiervoor een mooi stuk gereedschap dat pas resultaat oplevert in combinatie met een vakbekwame gebruiker.

ENBIDESIGN streeft in dit kader naar participatie in teams die deze integrale visie delen en nastreven. Als eerste stap werken we aan een integrale aanpak en ontwikkelen we BIM-georiënteerde processen door. Vervolgens participeren we in bovengenoemde teams. De resultaten vormen uiteindelijk de sleutel tot succes.